Crònica Cadet 02 – 4/2

QBÀSKET CADET 02 47 – ESCOLA DE BÀSQUET NAVARCLES 70

Tarda de Pluja a Sant Cugat, el temps no animava a apropar-se al Pavelló, tot i això, les mares i pares incondicionals no van faltar per animar a l’equip.

El rival, Escola de Basquet de Navarcles, a priori un dels més durs del grup, es presentava a Sant Cugat, amb un balanç de 2 victòries i una derrota. El CADET 02 venia d’una dura derrota a Manresa, el diumenge anterior, on el joc no va ser gens bo, pel que tenia davant la oportunitat de readreçar la trajectòria.

La sortida dels equips ja va anticipar el que poc a poc es va anar succeint. Navarcles desplegava un joc dinàmic, corrent al contraatac, i va deixar molt clar des del principi que si es volia competir el partit, caldria la màxima implicació en el joc.

Aquests primers minuts, el equip va abusar del tir exterior amb molt poc encert, 1 de 6 en triples,  sense la paciència necessària per treballar els atacs, el que situava el marcador en 3-10 cap el minut 5 del 1er quart.

A base d’endurir la defensa aconseguim aturar els contraatacs rivals, i acabem el quart 7-12 amb una petita reacció.

El principi del segon període, un miratge. El equip aconsegueix igualar la intensitat del rival, treballant més les jugades i amb més decisió en el joc, aconseguim gairebé igualar el marcador 15-18, a mitjans del 2on quart.

Arriba el moment clau del partit, el rival llavors ens va aplicar una nova prova de foc, posant en pràctica una defensa agressiva a partir de mig camp que bloquejava tots els nostres atacs.

Abusem del bot i no aconseguim desbloquejar el joc, anem caient un cop i un altre a la trampa del rival, que obre bretxa fins als 10 punts de diferència, tot necessitant la mitja part per ordenar les idees.

Comença el 3er quart i, res no millora, tot i haver tingut el temps per analitzar el que passava, tornem a naufragar en la mateixa defensa, i com succeeix massa sovint al CADET 02, els nois baixen els braços, superats per la situació, pecant de cert conformisme, el rival s’enfila fins a diferències de més de 20 punts.

I així fins al final del partit, tret d’un període de reacció a mitjans del 4rt quart on els nois van treure la rauxa, i van reduir les diferencies fins a prop dels 10-15 punts.

Al final, fruit del desànim, la diferència s’eixampla fins els 23 finals 47-70.

La diferència entre els equips no era tant gran com reflexa el marcador, aquest equip pot donar molt més del que ha donat aquests dos darrers partits, on sembla que han fet un pas endarrere en la seva evolució.

Amb entrenament i actitud tornaran aquelles bones sensacions, que en més d’un partit ens han deixat el equip, i no fa tant de temps.

De cada derrota hem de saber treure una lectura positiva i créixer com a equip, lluitar des de l’inconformisme per anar millorant dia a dia, entreno a entreno, partit a partit.

A nosaltres, l’afició, sempre ens tindran al costat!!!! Endavant Qbàsket!!!