Sènior A masculí.

Tot Sant Cugat

El QBasket sorprèn el líder i aconsegueix una necessària victòria

Amb aquesta victòria els d’Ernest Santana continuen estant a un partit de sortir de la zona de fase de permanència   http://www.totsantcugat.cat/actualitat/actualitat-esports/basquet/el-qbasket-sorpren-el-lider-i-aconsegueix-una-necessaria-victoria-58953102.html

QBasket Sant Cugat 76 – Escola Pia Sabadell 63

QBasket Sant Cugat: A. Arenas, D. Serra, R. Reche, E. Bas i U. Garcia –cinc inicial– P. Pérez, J. Pigem, I. Oji, C. Fuentes, C. Martín, B. Capellas i M. Rosario.

Bàsquet Pia Sabadell: F. Marlasca, J. Gorina, A. Devesa, P. Cabanch i R. Lahmane –cinc inicial– R. Altimira, N. Salomó, P. Tres, D. Páez, G. Bonfill, V. Chica i J. Ramis.

Parcials: 26-14, 18-13 (44-27), 17-21 (61-48), 15-15 (76-63)

Àrbitre: Óscar Pardo Marco. Àrbitre auxiliar: Javier Martín Mostany

Jornada 21 grup 3 de Primera Catalana. Pavelló 1 de la ZEM Rambla del Celler. 100 espectadors

El QBasket Sant Cugat ha trencat una ratxa de dues derrotes consecutivesguanyant el líder del grup 3 de Primera Catalana, un Bàsquet Pia Sabadell que fins fa dues setmanes havia encadenat 19 victòries seguides. La setmana passada va ser l’Sferic Terrassa, i en aquesta un QBasket Sant Cugat que s’ha demostrat a sí mateix que té nivell i qualitat per guanyar qualsevol equip de la categoria.

És cert que la victòria no ha servit perquè el QBasket surti de la zona de promoció de permanència, però el triomf suposa tota una injecció de moralper afrontar les pròximes jornades, que seran on es definirà els equips que baixaran i els que disputaran la promoció.

El QBasket ha fet gala del seu bàsquet alegre i intens i ha sortit sense complexos a guanyar el partit des del primer minut. Intensitat defensiva, rebot ofensiu i encert anotador han estat les claus perquè el conjunt local agafés avantatge en el marcador i marxés al descans amb un còmode parcial de 44-27. A remarcar la feina d’Unai Garcia en el rebot i l’excel·lent segon quart que ha realitzat la darrera incorporació de l’equip, Mikey Rosario.

El QBasket Sant Cugat ha començat el tercer quart amb la mateixa intensitat i ha ampliat l’avantatge fins als 22 punts de diferència (52-30), però un parcial de 0-8 amb dos triples visitants consecutius han tornat a ficar dins el partit al Bàsquet Pia. L’avantatge s’ha anat escurçant de mica en mica fins al 61-48 amb què ha acabat el tercer quart.

En el quart han entrat encara més els dubtes quan el conjunt sabadellenc ha baixat dels 10 punts de diferència. Han estat els moments més compromesos del partit, amb un Bàsquet Pia que anotava fàcil i ràpid i un QBasket encaparrat a exhaurir el temps i a jugar-se pilotes massa complicades. La diferència s’ha reduït fins als 6 punts (65-59), però el QBasket ha aguantat bé i ha sentenciat amb un 2+1 de Carlos Martín i un triple.

Ernest Santana, entrenador del QBasket Sant Cugat, ha assegurat que la clau era tenir confiança en ells mateixos: «Jo els he dit abans del partit que no hi ha cap equip que sigui invencible. Si creiem en nosaltres mateixos, en la nostra defensa i en la nostra filosofia de joc els 40 minuts, estarem allà tots els partits.És creure-hi«.

Santana ha reconegut la importància de guanyar un partit com aquest, on a priori el visitant partia com a clar favorit: «És una victòria que ens dóna molta moral i un premi que estàvem buscant des de fa temps. És una victòria queens reconforta perquè a més hem recuperat jugadors lesionats. Tornem a somriure i a fer el nostre estil de bàsquet alegre»

El QBasket Sant Cugat és onzè amb 9 victòries i 12 derrotes i està a un partit del CB Ripollet, que es troba fora de la zona de promoció i amb qui té elbasketaverage a favor. Santana es fixa com a objectiu «salvar la categoria sense haver de jugar la promoció».