Entrevista a Didac Vidal, Director tècnic i entrenador

Entrevista a Didac Vidal, Director tècnic i entrenador

Didac Vidal
Hola Didac,
Com veus el club?
Sobre el QBasket el que veig  és que està en creixement, il·lusionat, expectant i, per últim, amb un recorregut per endavant. En creixement, perquè enguany tindrà més jugadors i jugadores i per tant tot el teixit social que això implica també creix. Però no només això, també a nivell esportiu: els entrenadors i les entrenadores implicades són un munt i la trajectòria d’aquests també està en aquest punt, a mi mateix inclòs. El nivell esportiu també i això genera molta il·lusió. Veig, en general, a la gent il·lusionada amb una temporada més: ganes de gaudir del bàsquet, assumir el compromís de formar-ne part i fer-ho treballant. Però tot això té per davant un camí per recórrer. Només és un punt de partida i si no es recorre el camí adequat i a ritmes adequats no es mantindrà viva la il·lusió i no es correspondrà amb les expectatives.
Veig un club amb molt recorregut de tots i totes, però amb un molt bon punt de partida: aquesta temporada que just comença.
Que és el que més t’ha cridat l’atenció?
El que més m’ha cridat l’atenció és la quantitat d’informació, inputs, dinàmiques, opinions, canals de comunicació, entramats socials i «vidilla» que té el club. En aquest sentit, cal centrar-se en gaudir treballant amb humilitat i respecte.
Objectius de la temporada?
A nivell personal l’objectiu és adaptar-me sense perdre l’essència. Aportar idees i dinàmiques noves, però respectar i tenir en compte tot el que tots i totes porten a les motxilles. En resum, trobar l’equilibri entre aportar sense necessitat de trencar amb tot, perquè de ben segur que el creixement del club és degut al treball de tots i totes aquells i aquelles que han pencat de valent anteriorment.
A nivell general de la coordinació de la base-formació, és buidar-nos i treballar amb el màxim rigor possible. Ser capaços de gaudir i fer gaudir alhora que aconseguim millorar molt tant a nivells tècnics com a nivell humà. I això fer-ho coordinats i amb la màxima coherència (que esperem que sigui molt quasi total!)
Volem fer de la base-formació del QBasket un lloc on trobar-nos per gaudir del bàsquet i de creixement personal per tots i totes: els equips, formats per jugadors i jugadores i entrenadors i entrenadores i, per què no, també les famílies!
Amb els entrenadors i les entrenadores, ens hem proposat tenir uns mínims comuns i compartits, seguir una mateixa línia i fer un treball, cadascú amb la seva personalitat, formatiu.
Mètode de treball?
El mètode de treball es basarà en el creixement de tots i totes i per sobre de tot. No hipotecar-lo en benefici dels resultats numèrics, categories, etc. Entenent, per evitar males interpretacions, que parlem d’esport i que aprendre a competir i ser guanyadors forma part d’aquest creixement personal i com a equip, en particular. També ens referim a saber portar l’exigència i l’ambició per tal de millorar, però gaudint pel camí.
Centrar-nos en el procés i aquest procés ha de ser exigent.
El nostre mètode de treball demana del compromís i implicació dels jugadors i les jugadores i per tant també de les famílies.
Quants equips i jugadors / es tindrà el club?
El club tindrà 15 equips i aproximadament uns 175 jugadors i jugadores.
Gràcies Didac.