Crònica del Junior 1

QBASKET SANT CUGAT 79 – PARE CLARET 57

Espectacular partit de bàsquet i enorme exhibició de joc col·lectiu del Junior A el dissabte 23 de desembre a Sant Cugat.

El Junior A del Qbasket rebia a casa al, fins llavors líder de la categoria, el Pare Claret de Barcelona, per jugar el partit ajornat que s’hauria d’haver disputat el dia 1 d’octubre. No era un partit qualsevol. S’enfrontaven el primer contra el segon. L’ambient del Pavelló 1 era sensacional. Una olla a pressió. Les graderies plenes de gom a gom i una grada d’animació que convertia el partit en una festa del bàsquet.

Inici molt igualat de partit, amb molta intensitat per part d’ambdós conjunts. Molta concentració en defensa i intercanvi de cops en atac. Partit amb un ritme trepidant, en coordinació amb els ritmes marcats pel grup de “supporters”. Al final de quart els de Barcelona manaven al marcador per tant sols dos punts. El Pare Claret es mostrava com un rival molt complicat, amb bons fonaments i tècnicament molt bo. El dubte era si el Qbasket podria mantenir el nivell exhibit o, si , al contrari, l’exigència i el desgast físic acabaria passant factura.

El segon quart, va començar amb la mateixa igualtat que havia acabat el primer, però a mesura que passava el temps, els locals semblaven més còmodes i començaven a imposar el seu bàsquet. L’equip es mostrava sòlid, sense fissures. Enormes en defensa, un mur massa gran pels visitants on s’hi estavellaven una i altra vegada. Per contra el Qbasket, trobava, en el joc ràpid i col·lectiu, la manera de desbordar un rival que començava a impacientar-se. Començava a dubtar.

A la represa els nostres van sortir elèctrics i van passar per sobre el Claret com una piconadora, sense concessions, sense donar cap opció. L’avantatge va arribar a ser de més de 30 punts. Semblava increïble. Els nervis i la impotència s’apoderaven dels visitants  (van rebre diverses tècniques) cometien errades infantils i entraven en col·lapse. El Qbasket llançat per l’enorme ambient del pavelló, es creixia i s’agradava i, mica en mica fagocitava el Claret. L’eficàcia des del perímetre era el factor definitiu. El marcador a final de període era de 62 a 38.

Amb aquesta diferència, la gesta dels visitants es presentava com una quimera, massa distància a remuntar. No obstant, el Claret va sortir decidit a intentar maquillar els números finals, però  després d’uns minuts de lògica relaxació local (el partit ja estava decidit), els nostres van tornar a connectar-se, amb la mateixa recepta de tot el partit: intensitat, contundència en defensa i joc ofensiu col·lectiu i generós. Marcador final 79  a 57 .

Enorme partit de bàsquet. Per molts el millor que li hem vist aquest equip des que van iniciar el seu camí al Qbasket. L’equip va mostrar ahir, i està mostrant durant tota la temporada un nivell físic excel·lent. El conjunt és homogeni, tots juguen, tots aporten. Hi ha dies que alguns jugadors no estan tan encertats però ho estan els altres. Ahir tots estaven encertats, tots volien contribuir. És, precisament, aquest gran nivell físic i el caràcter compacte del bloc, que, amb les rotacions, l’equip aconsegueix mantenir la intensitat en el joc durant tot el partit.

La diferència en el marcador final, segur que no reflexa, ni és proporcional a la distància entre ambdós equips a nivell tècnic. Simplement el Qbasket ahir hi va creure més i  la comunió entre jugadors i graderia que va ser una de les claus d’una victòria tant contundent. Una victòria extraordinària amb regal de Nadal inclòs: el liderat de la lliga. Felicitats equip!