CADET FEMENÍ

Enderrocant la muralla

QBASKET SANT CUGAT   50 – C.B. RODA  33

TXANAN

Aquest diumenge el Qbasket obtingué la seva primera victòria en la fase regular, i ho va fer davant el C.B. Roda, que es presentava a Sant Cugat sense haver perdut un sol partit. Observant les estadístiques s’evidenciava que era un equip dotat d’una potent eficàcia defensiva, mentre que en atac donava la impressió de ser bastantmés discret. El que vam veure des del començament era un secret a veus que circulava durant tota la setmana: les de Roda planten la defensa en zona des del primer segon i aguanten així fins la botzina final. No entrarem ara en si és una bona idea que els entrenadors optin per aquest plantejament en categories de gent jove, però el que no s’ha de negar és que pot donar bons resultats si davant hi ha un equip que no sap com atacar la fortalesa enemiga. No era el cas, el Qbasket, mirin vostès, s’havia estat preparant el guió durant tota la setmana. Va haver que treballar-se el partit, però al final ens vam emportar una merescuda victòria.

Las nostres noies sortiren molt endollades des dels primers instants. No pensaven permetre, com ens ha ocorregut en diverses ocasions, que les rivals prenguessin distància en els minuts inicials. Malgrat el nostre lleig costum, acabàrem guanyat el primer quart (14-8). Les rivals, en un segon període molt equilibrat, retallaren diferències (19-15) i a l’acabar el tercer, el resultat quedava encara més ajustat (31-29). Però el Qbasket jugava bé, amb intensitat i portant la iniciativa: el partit no es podia escapar. En el darrer quart, les nostres cercaren amb decisió el triomf, seguiren defensant amb serietat, i en atac començaren a desarborar la zona rival de totes les maneres imaginables: sonaren les trompetes i la muralla de les d’Osona se’n va anar a prendre vent, igualet que la de Jericó.