Cronica Tot Sant Cugat. Passa endavant del QBasket femení i enrera del masculí

El conjunt masculí cau derrotat a casa contra l’Sferic Terrassa en un partit que han decidit els visitants des de la línia de 3

El QBasket Sant Cugat femení ha estat la notícia positiva d’aquesta tarda de bàsquet gràcies a la victòria que ha aconseguit davant el Bàsquet Pia Sabadell (62-56), que el permet seguir estant a prop de les posicions de permanència. Les d’Andrés Oller, dotzenes, encadenen dues victòries consecutives i es troben a només un partit d’igualar a la UE Sant Cugat 2, que es troba fora de la zona de promoció de permanència.

El conjunt santcugatenc ha combinat estones de molt bon bàsquet amb altres que ha desconnectat del partit. Un parcial de 14-1 ha permès a les locals finalitzar el tercer quart amb el partit encarrilat (51-41), però un cúmul de males decisions i el desencert en el tir han permès a les sabadellenques igualar i fins i tot posar-se per davant (53-54). L’encert des de la línia de tir lliure i un triple de Laura Benedicto quan faltava mig minut pel final, han decantat el marcador del costat local.

L’entrenador, Andrés Oller, ha assegurat que l’equip necessita victòries per tenir més confiança: «Malgrat que portem una ratxa de dues victòries seguides,la por a perdre encara pesa massa. Ara ens venen partits que podem treure victòries. Però en els últims 20 minuts hem de tenir el cap més fred, pensar, i no tenir por en defensa, que és el que ens ha passat avui». Amb tot, ha assenyalat que és positiu el resultat: «Hauríem d’haver guanyat més clarament, però 62 punts està bastant bé i donarà confiança a l’equip».

No ha estat el dia del QBasket Sant Cugat masculí, que aquest diumenge s’ha enfrontat a un inspiradíssim Sferic Terrassa, rival directe en la lluita per la permanència. Amb la derrota (75-89), els d’Ernest Santana continuen enonzena posició –la primera posició de fase de permanència– amb 9 victòries i 13 derrotes.

El QBasket ha aguantat molt bé en la primera part i han marxat al descans amb un mínim avantatge d’un punt (38-37) gràcies a un parcial de 8-0. En l’inici del tercer quart també ha estat força bé i el conjunt local ha aconseguit distanciar-se de cinc punts. Fins que han aparegut Jordi Vilavella i Javi Sánchez per enfonsar l’equip amb un autèntic recital de triples, que ha deixat el marcador en un dolorós 54-72. Els locals, impotents, han abaixat els braços.

«Hi ha hagut dos partits. Fins a la mitja part potser hem estat dubitatius en defensa però en atac crec que hem trobat bones solucions. L’inici del tercer període han estat boníssims, i hem dominat molt bé. Però incomprensiblement hem sortit del partit». Ernest Santana no ha volgut treure mèrit a l’encert anotador del Sferic però ha atribuït la derrota a errors del seu equip: «Ha estat més culpa nostra».

L’entrenador ha reconegut que era un partit molt important i ha lamentat la baixa d’última hora de dos dels seus homes per grip: «Hem entrenat molt bé i aquestes baixes ens ha afectat. Ens jugàvem moltíssim amb ells. El partit estava molt ben encarat i hem jugat un bon bàsquet durant aproximadament 25 minuts. Queden 9 finals més«.