CADET FEMENÍ

Bàsquet de profunditat

ESCOLA IPSI A 51 – QBASKET SANT CUGAT 38

TXANAN

Cal reconèixer que a Barcelona hem jugat en llocs francament estranys. Fa dues temporades ens deixà amb la boca oberta una pista de bàsquet situada a sota un pont. El dissabte, en el centre de l’Eixample, ens tancaren en un soterrani, mal il·luminat, enfonsat en el subsòl a tres plantes de profunditat: un autèntic refugi nuclear per al que pugui venir.

Anem al partit. El primer que cal dir és que, enfront, vam tenir un bloc molt sòlid, sense fissures, amb alçada i veterania, que per alguna cosa encapçala la classificació del grup. El Qbasket va sortir a per totes, pressionant, amb energia i bon joc. Res a veure amb l’apatia de l’equip que ressenyàvem la passada setmana. Des que començà

a moure’s la pilota, es va veure que, encara que seria molt difícil que ens emportéssim la victòria, allà hi havia partit.

El primer quart, molt igualat, acabà amb un 14-9, però en els següents deu minuts se’ns en va anar el sant al cel. Va haver-hi errors en les marques i es produïren desencerts sota la cistella rival i, quan un lluita contra un oponent com el que teníem a la pista, més val no donar cap facilitat. Vam anar al descans amb un 32-19. Però, en la represa, el Qbasket va jugar el seu millor quart del partit, retallant distàncies fins al 42-36 que senyalava el marcador a falta de deu minuts. Al darrer període vam arribar a estar quatre punts per sota, però al final l’esforç ens passà factura i les contràries van tornar a distanciar-se.

A la grada, ens vam posar cecs de bombons, però la xocolata no exercí de talismà. Ben mirat, quasi millor així.