“Misión de audaces”

A.E.MINGUELLA BADALONA  53  –  QBASKET SANT CUGAT  40

TXANAN

El trànsit del Qbasket pel nivell C, durant la fase prèvia, fou un plàcid passeig. Però els triomfs obliguen a nous desafiaments, ja se sap, i el passat dissabte a Badalona calia debutar en el B-2, on evidentment s’hi juga un bàsquet d’un altre nivell.

Des de l’inici del partit es notava que enfront hi havia un rival de major entitat que els que havíem trobat fins ara durant la temporada. El Qbasket no es defensava malament i recuperava la major part dels rebots defensius, però en la cistella contrària la falta d’encert era notable. Costava trenar jugades en atac, faltaven idees i fins i tot s’intentava combinar en la zona adversària amb pilotes toves bombejades, aquestes que les rivals, si són espavilades, solen recuperar per sortir al contraatac i fer-nos la punyeta. Però també cal dir que en els llançaments la fortuna no ens acompanyà ni molt ni poc. La pilota es va passejar una i altra vegada pel cèrcol contrari, però sense decidir-se entrar, i així ens va anar. El primer quart fou per a les locals (13-6). Passat el primer ensurt, durant els següents deu minuts, la tònica general no va canviar, però es van fer més bé les coses, o se’ns va posar el sant de cara, vagi vostè a saber, i encara que el parcial acabà sent negatiu per a les nostres, el resultat fou més ajustat (27-18).

No sé que parlaren el tècnic i les jugadores durant el descans, però a la represa va millorar substancialment el joc del Qbasket, que s’emportà el tercer quart de manera molt folgada, quedant tan sols a tres punts de les rivals (35-32). Ens les prometíem molt felices, animàvem amb ganes (ja ho saben, Cu-Cu-basket, Cu-Cu-basket…), però l’equip havia cremat ja tot el combustible i estava fos. Els últims deu minuts més val oblidar-los.

Aquest equip ha crescut i necessita afrontar nous i majors reptes per seguir creixent. No serà fàcil competir en aquest nivell. Unes cròniques enrere, durant la fase prèvia, en un dels partits que guanyaren les noies, mentre a la grada ens afartàvem de crispetes, els deia que semblava que estiguéssim veient “La legión invencible”. Ja se sap que els cronistes tenim tendència a exagerar. Però avui els diré, i aquesta vegada creguin-me, que el que tenim per endavant es titularà com aquesta altra joia cinematogràfica del propi John Ford: “Misión de audaces”.