CADET FEMENÍ

De l’agonia a la victòria

C.B. Matadepera Verd 42 – Qbasket Sant Cugat 44

TXANAN

Bona estrena de les noies del Qbasket en la nova categoria, més encara si tenim en compte que enfront vam tenir un equip difícil que compta amb algunes jugadores de molta qualitat. Des del començament les de Matadepera deixaren clar que l’encontre seria molt problemàtic per a les nostres i van tancar el primer quart amb un 13-6, que ens posava les coses força complicades. Però, durant els següents deu minuts el Qbasket retallà distàncies, arribant al descans amb un 22-20 que deixava el partit a l’aire. Després de la represa , deu minuts d’equilibri posaven el marcador en un 32-30. Tot es jugava en el darrer quart i, realment, allò no pintava gens bé per a la nostra reduïdaplantilla, amb les noies ja molt cansades. Però van anar per totes i en els darrers cinc minuts aconseguiren emportar-sela victòria.

Cal tenir en compte que vam arribar a estar quatre punts amunt quan mancaven menys de tres minuts. Com vostès saben, és en aquests moments en què cal mirar amb un ull el rellotge i amb l’altre el marcador, calculadora i pissarra en mà, intentant calmar el joc. Doncs, va ser que no. A les nostres l’entusiasme els superava. Vinga a córrer d’un costat a l’altre i vinga llençar a la cistella rival des de distàncies siderals, com si al partit li quedés una eternitat. Albert, que s’estrenava a la banqueta com a primer entrenador de l’equip, es va quedar sense veu demanant tranquil·litat. Al final, quan ja la suplicava mitjançant senyals, li feren cas. Menys mal. En les dues darreres pilotes que es jugaren a la pista, les presses cessaren i les jugadores del Qbasket seguiren el guió marcat pel tècnic sense saltar-se ni una coma. Així, sí. Va sonar la botzina i els punts van viatjar cap a Sant Cugat.

A la grada, molts nervis al final, com no podia ser d’una altra manera. Alguns arribarem a demanar un subministrament ràpid de Trakilmazin a l’equip mèdic habitual, però se’ns va ignorar olímpicament. Ja en parlarem.